6.1.2014

Mitä tuli tehtyä... joululahjoja!

Mikähän siinä on, että joululahjoja intoutuu tekemään aina vasta ihan hetki ennen joulua. Tänä jouluna keksin noin viikko ennen h-hetkeä, että teenpä muuten itse! Toivoin vanhemmiltani valmistujaislahjaksi ompelukoneen ja se joutuikin heti kunnolla testaukseen, hyvällä menestyksellä. :) Oon ompelijana ihan amatööri, mutta intoa kyllä riittää.

Jotkut saattaa muistaa, kun viime keväänä kohkasin siitä kalastajalangasta ja siitä, miten aion ottaa projektiksi päiväpeiton virkkauksen. Noh, se projekti on vieläkin alkutekijöissä. Virkkasin kesän aikana muutamia pitsitilkkuja, joille löytyi nyt näissä lahjoissa käyttöä.


Tässä on siis lahjat äidille ja kahdelle siskolleni. Äidille oli tuo iso toilettipussukka ja siskoille nuo pienet. Pienten pussien sisään tein tuollaiset nenäliinakotelot, joiden ohjeen bongasin vuosi takaperin Tuuma&Toimi-blogista. Hyvin helppotekoinen, joten suosittelen. Erityisen mielissäni olin tuosta yhdistelmästä tummansininen/punainen/valkoinen. Punainen printtikangas oli mukava löytö Eurokankaan alekankaista. Tein samasta kankaasta myös verhot meidän keittiön pikkuikkunaan. 

Nuo pitsineliöt näyttävät tosi kivoilta, kun niitä on useampi rinnakkain. Ryhdyinkin toissailtana virkkaamaan niitä lisää, koska silmissäni siintää niiden koristamat tyynynpäälliset. Tavoite olisi saada kesäksi valmista. :D Ohjeen niihin löysin eräästä äidin käsityöledestä. 

Teittekö muut lahjoja itse ja kuinka hyvissä ajoin olitte liikkeellä?

2 kommenttia:

  1. nättejä :) ...vaikka katoinkin ison pussukan ensin olevan tyyny ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siltä se kieltämättä näyttää! Siitä oli tarkoitus tulla hieman erilainen, mutta taidot ei riittäneet. :D

      Poista